2010 Simpson Desert Bike Challenge

24cb8f6b134948fda7529011c6a2942d
Update 13.10.2010
Så er turen definitivt ved vejs ende. Står nu tilbage i huset i Elvighøj med de mange gode minder dette eventyr/projekt har bragt med sig. Nu drejer “rejsehjulet” igen hvad bliver det næste projekt ??? følg med her, og se hvor og hvad næste projekt bliver
 
Update 04.10.2010
Sa lykkes det at kore 587 km gennem Great Vitoria Desert med temperature pa omkring 35 grader i skyggen. 10 etaper gennem blandet terran lige fra det fineste sand til til det mest ujavne og stenede. Tilbagelagt pa 28 timer og dermed direkte ind pa 2-pladsen. Kampede en hard kamp mod den lokale Ron som var ekstrem hurtig pa det harde terran. Men i sandet var det de brede dak som forte an.
Etape 1         4-plads
Etape 2         2-plads
Etape 3         2-plads
Etape 4         2-plads
Etape 5         2-plads
Etape 6         1-plads
Etape 7         2-plads
Etape 8         2-plads
Etape 9         2-plads (delt)
Etape 10       1-plads (delt)
 
Update 25.09.2010
1 time til afgang……. retning stik nord, Great Victoria Desert orkenen knap 1000 km korsel og derefter 590 km ind i orkenen og ud igen.
Update 24.09.2010
Bilen er i fuld gang med at blive pakket med alt fra vand til mad samt olie til bilen og 2 ekstra hjul endda. Afgang lordag morgen ! Sa dette er mulig den sidste update inden lobet.
 
Update 23.09.2010
Idag er der blevet handlet til det meste af turen omkring 3000,- kr hvortil der kommer omkostninger til brandstof hvilket blivere meget dyrt. Efterhanden som vi kommer langere ind i outbacken stiger prisen pa brandstof betydelig.
Traning: 50 km langs stranden (sidste traningsdag inden afgang lordag)
Update 22.09.2010
Foraret er nu ved at vare forbi temperaturene stiger stille og roligt, og er nu pa vej over de 20 grader her i Adelaide. Men i orken er det stadig koligt som de her kalder det,  med temperature pa 25-30 grader…. haber det holder en go uges tid mere. Har idag faet fat i en lokal cykel forretning som kan fylde et eller andet vaske i dakkene sa de ikke kan punktere. Det skulle vare noedvendigt da der er en del flere buske gennem denne del af orkenen.
Traning: 58 km langs stranden idag
Update 21.09.2010
Traning: 70 km langs stranden hvor a 35 km var i hard modvind det tog lidt pa krafterne.
Update 20.09.2010
Kan stadig ikke komme ordenligt ind i doegn-rythmen her, sover til godt op ad dagen og ligger vaegn om natten men mon ikke det kommer nar jeg bliver narturlig trat under loebet.
Idag har jeg cyklet 40 km i det bloede strandsand her i Adelaide det gar ganske fint. Men sandet her er nok en smule fugtigere end i orkenen og derved mere hardt = nemmere at cykle i.
Se flere up-dates via dette link.
 
Update 19.09.2010
Cyklen er nu endelig ankommet halvanden dag efter jeg selv. Den er nu samlet og test kort langs strandene her i Adelaide. Det ser ud til at kunne have positiv betydning med de ekstra brede dak i sandet. Hvis bare ikke de punktere og tempraturen i orkenen ikke kommer alt for hojt op er der en spinkel chance for den udhungret dansker (som pa Thule levede hojt pa sit meal-card men her har opdaget hvad det koster at fodre et sadant “vildyr” 24-7 🙂
Lobet er blevet flyttet til Great Victoria Desert efter Simpson Desert narmest er oversvommet efter 45 mm regen pa rekord tid hvilket er mere end de har faet de sidste  10 ar tilsammen. Victoria desert er kendt for endnu varmere temperature da det ligger langere indlands. Lobet bliver nu kort gennem et militart omrade som offentligheden normalt ikke har adgang til………. sjovt nok fordi der spranges med atombomber og andet kaftigt skyts.
 
————————————————————————————————————————- Generelt Inf
Første dansker til Simpson Desert Bike Challenge
Jeg har fulgt dette løb med stor interesse gennem flere år, men det som virkelig satte skub i tingene var da jeg havde kørt verdens længste vinter race på 600 km gennem Alaskas ødemark februar i år. Da tænkte jeg den mest ultimative og mest ekstreme udfordring ville være først at deltage i verdens længste vinter race samt koldeste og senere samme år deltage i et af verdens varmeste og endda igen som den første Dansker. Det ultimative vil være at træne sin krop til først at fungere i ekstreme kulde grader og senere i ekstreme varme grader, dette vil presse ens fysik til det yderste. Det ekstreme vil være at køre gennem den nærmest endeløse sand ørken, hvor temperaturen hurtigt stiger til + 40 grader. Jeg ved et sådant løb kræver at man både fysisk og physisk er vel forberedt ellers kan det blive en umulig opgave at gennemføre. Erfaring fra tidligere ture endda også turen gennem Alaska hjælper til. Det er specielt det mentale aspekt, for når man presser sig selv er det de samme ting som går igen, ting som tanken op at opgive, tanken om ens venner og familie, smerten i kroppen når den presses til grænsen. Alt dette forekommer med garanti når man færdes i det ekstreme og det er her løbet skal køres….. det er her man ikke giver op !
Løbet køres i hjertet af Australien gennem en ørken ved navn Simpson Desert. Man følger et  gammel spor, som et fransk olie-eftersøgningsfirma etablerede i 1950’erne og som senere blev efterladt. Sporet er nu delvis dækket af dybt fy sand og andre steder er sporet endda skyllet helt væk af kraftig regn. I løbet kommer man til at krydse udtørret saltvands søer og lidt over 700 sand klitter. Kraftig vind og heftige regnbyger kan forekomme og kan på få timer ændre hele løbet. Det er med til at give løbet en ubekendt faktor. Løbet er under konstant lægeovervågning da det er ekstrem høje temperaturer man færdes i, og derfor stor risiko for dehydrering.

Fakta

– Første danske deltager
– Maksimum 40 deltagere i alt
– 590 km
– Minimums gennemsnitsfart 12 km/t
– Maksimums gennemførselstid 50 timer
– Løbet starter 28. september 2010
– 9 etaperLøbets hjemmeside
www.sdcc.org.au