2006 Ekspedition Polar

529385e53882ead24b19993946f4771cSå kom vi endelig i gang efter ca. 2 års forberedelser lød startskuddet endelig den 24.06.06 og man må sige det var længe ventet. Jeg har aldrig brugt så lang tid på at planlægge tur før, men vi var også klar over det var nødvendigt for hjælpen lå ikke lige om hjørnet så intet måtte være overladt til tilfældighederne.

Alt var gennemtænkt det var næsten som om man allerede havde gået turen på forhånd, for hver eneste koordinat var nøje målt ud og sat af på kortet. Turen endte også ud med at være en oplevelse for livet samt et super godt kammeratskab. Folk har tit spurgt om hvad man oplever på sådan en tur ? og det kan være lidt svært at svare på. Oplevelserne er så store men af kommet af ”næsten ingen ting” ! og hvordan det hænger sammen ja………..

Isen er jo nærmest flad når man er 100 km inde på den der er intet liv. Det svare til man ikke er større end en myre på et stort hvidt fad med en projektør lysene ned på. Men alligevel er det så enestående en oplevelse at gå i denne ”hvide sne-ørken” så det overgår næsten alt hvad jeg har oplevet gennem tiden. For her er man på naturens vegne og ikke omvendt. Det er den der bestemmer hvad du skal lave den gældende dag.

Turen er også lige så meget psykisk som fysisk krævende for man gå meget i sine egne tanker, da der ikke meget energi til at gå og små snakke under dagsmarchen og når man endelig kommer i teltet om aften er man sulten og godt brugt så der gik ikke mange sekunder for man var kravlet ned i soveposen for at lade op til næste dags strabadser.

Se fotos:
http://picasaweb.google.com/simonhonore/Polar2006#