2006 Mt.blanc

25867e4c0dabee8cddbff5e41df319a8Allerede inden jeg tog af sted på ekspeditionen www.polar2006.dk havde jeg forhørt mig blandt nogle af deltagerne fra sidste tur i 2005, om det kunne have interesse at lave et ”lyn forsøg” mod toppen hvis vi kunne se vejret var med os. Og én meldte tilbage at det havde interesse. Anders som havde været på bjerget adskillige gange før meldte sig.
Så med det samme jeg satte fødderne på dansk jord efter ekspeditionen over indlandsisen, slog jeg op på websiderne som indeholdte vejret over området Chamonix. I sammen råd med Anders satsede vi på vejret holdte, og startede min lille Citroen Saxo og så gik det ellers de ca 1400 km syd på til de Franske alper.

Og vi var i gang med en ”lyn bestigning” af bjerget. Vi forlod Danmark onsdag sidst på eftermiddagen og var ved foden af bjerget torsdag morgen kl 9:00. Denne gang var der dog ikke tid til at gå op fra foden af bjerget så vi tog en kabel-lift et stykke af vejen og derfra et bjergtog til ca 1800m og videre til fods mod de 4810 m.

Lørdag morgen kl ca 7:30 stod vi på toppen dog ikke i det bedste vejr men det lykkes trods alt. Og via af sat-telefon ringede vi succesen videre til hver vores bekendte og vendte snuden ned af. Så søndag middag var vi retur i Kolding ”godt brugte” og havde ikke den vilde lyst til at komme på arbejde mandag morgen.

Se fotos:
http://picasaweb.google.com/simonhonore/MtBlanc2006#